A forró csokoládé régen és most

A forró csokoládé leginkább a gyerkőcök kedvelt itala, de a hideg napokon a felnőttek is elcsábulnak olykor-olykor. Régebben igazi procedúra volt egy valódi forró csokoládé elkészítése, azonban a Tassimo kapszulás kávéfőző gépek segítségével gyorsabb és egyszerűbb, mint valaha.

A forró csokoládé története

A klasszikus forró csokoládé évszázadokkal ezelőtt indult hódító útjára a királyi udvarokban. Akkoriban nem volt túlságosan elnagyolva a készítése, a legalapvetőbb és legfontosabb hozzávalókra koncentráltak, az étcsokoládéra és a tejre. Ugyanis egy kellemesen lágy és minden ízlelőbimbót megbizsergető forró csokoládé legfontosabb alapja minden esetben a minőségi étcsokoládé.

A tejet megmelegítették egy nagyobbacska lábosban, és folyamatosan adagolták hozzá az étcsokoládét, míg egy sűrű, édes és zsírosabb italt nem kaptak. A rituálé fontos eleme volt még, hogy az étcsokoládét darabokban adagolták a tejhez, valamint tilos volt felforralni a tejet. Minél magasabb zsírtartalmú tejjel vagy tejszínnel készítették ezt a nemes, szirupos italt, annál selymesebb volt az ízhatása. Egyes kísérletek szerint, ha az így készült forró csokoládét még turmixolnánk is, akkor habosabb és krémesebb végeredményt kapunk.

Így indult útjára a forró csokoládé, azonban manapság nincs ennyi időnk a felgyorsult és rohanó világban ezen italok elkészítésére. Főként a gyerekekre jellemző ez a mentalitás, hiszen mindent azonnal akarnak és a lehető legjobb minőségben. A gyors megoldást elsősorban a kakaópor és az instant forró csokoládék szolgáltatták. Az évek tapasztalatai során azonban kijelenthetjük, hogy ezek az italok meg sem közelítik a klasszikus ízvilágot.

A Tassimo forró csokoládéban is egyedülálló

A forró csokoládé előállítási lehetőségeinek sorában a Tassimo egyedülálló megoldást kínál a kapszulás forró csokoládék forgalomba hozatalával. A kapszulás forró csokoládé kitalálása ugyan nem a Tassimo érdeme, azonban ízesítés szempontjából kivételes pozícióból versenyeznek a piacon. A kínálatban található Oreo és Milka ízesítésű forró csokoládé is. Ki ne szeretné folyékony állapotban fogyasztani a kedvenc táblás csokiját?

Még néhány érv a Tassimo kapszulás kávégépek mellett:

  • Gyors és időtakarékos forró csokoládékészítés a legtürelmetlenebbek számára is.
  • Nincs csomósodott forró csokoládé vagy kétes eredetű tejszármazék. Megbízható végeredmény minden kapszulánál.
  • Nincs kevergetés, adagolás és összetevőkkel való pepecselés. Automatikus technológia egyetlen gombnyomással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük