Nincs is kellemesebb annál, mint amikor egy nyugodt délutánon a kedvelt kávénk mellé csendes és meghitt körülmények között elmajszolhatunk valamilyen édességet vagy süteményt. Ötödik Tassimo kávés sütemény receptünk következik, az Espresso Biscotti. Vigyázat, addiktív!
Az Espresso Biscotti elkészítésének lépései
Az alábbi ropogós sütemény körülbelül 45-60 perc alatt elkészíthető, és nagyjából 40 szeletre elegendő.
Szerezd be és készítsd össze a hozzávalókat!
- 1 db Tassimo Carte Noire Espresso
- 250 g liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 1 db tojás
- 150 g cukor
- 1 teáskanálnyi reszelt citromhéj
- 25 g őrölt mandula
- 50 g egész mandula
- Melegítsd elő a sütődet 180 °C-ra! Amennyiben van lehetőséged, válaszd a légkeveréses sütőfunkciót.
- Készítsd el a Tassimo Carte Noire Espresso kávét a Tassimo kapszulás kávéfőző segítségével, majd hagyd hűlni.
- Keverd össze a por állagú hozzávalókat gondosan, vagyis a lisztet a sütőporral és a sóval.
- Válaszd szét a tojást sárgájára és fehérjére, majd utóbbit verd fel kemény habbá és tedd félre.
- Add hozzá a lisztes keverékhez a tojás sárgáját, a cukrot, a citromhéjat, az őrölt mandulát és az espressot, majd keverd össze robotgép segítségével egészen addig, míg egy omladozó masszát nem kapsz.
- Ezután adagold ehhez a masszához a kemény tojásfehérjét és keverd tovább a robotgéppel.
- A keverékbe apránként kezd el beleszórni az egész mandulákat is.
- Amint kész a mandulás tészta, formázz kb. 3 cm átmérőjű zsömléket egy sütőpapírra.
- A zsemlékkel megterített sütőpapírt tedd egy tepsibe, majd süsd őket az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.
- Ezután vedd ki a tepsit, és vágd fel a zsemléket egyenként 1-2 cm-es kis szeletekre, közvetlenül a tepsiben. Vigyázz, hogy ne égesd meg magad!
- Tedd vissza a felszeletelt süteményt a sütőbe még kb. 5 percre, hogy ropogósra süljön.
- Tálald langyosan vagy teljesen kihűlve a kedvenc Tassimo kávéd mellé. Vendégváró falatkáknak is kiváló finomság!