5 kávétípus, mely Tassimo kapszulában is elérhető – tejes kávék

Előző bejegyzésünkben a legkedveltebb és leggyakoribb kapszulás kávékat vettük sorra, hogy megismertessük a KapszulaShop követőivel a fekete kávétípusokat. Most az exkluzívabb, tejes kávékapszulák felé evezünk a kávébabok tengerében.

A délutáni órák kedvelt kávéfajtája: a cappuccino

Nevéből sejteni lehet, hogy olasz eredetű, mégis az egész világon közkedvelt kávétípus a vastag habréteg miatt. Alapja egy erőteljes zamatú espresso kávé, melyre jön a vastag tej és tejhab réteg. Az arányok megegyeznek, így a többi kávéhoz képest tényleg vastag rajta a tejhab. Elnevezését a kinézete miatt kapta, ugyanis a kapucinus szerzetesekre emlékeztet: sötétbarna csuha fehér csuklyával.
A mochaccino annyiben különbözik a cappuccinotól, hogy hozzáadott kakaósziruppal készül, csokis ízvilágot eredményezve.

A klasszikus tejes kávékapszulák két fajtája: café latte és a café au lait

Mind a két kávéfajta egy nagyobb méretű, tejes kávéköltemény, csupán az arányokban és a származási országokban különböznek. Az eredeti café lette hazája Olaszország, míg a café au lait Franciarszágból származik. A café latte aránya a következő: 1/3 espresso, 2/3 gőzölt, meleg tej és a tetején kb 1 cm vastag tejhab. Ezzel szemben café au lait fele-fele arányú, tejes kávéital. A rétegek egyik italnál sem különülnek el, így a Tassimos kínálatunkban ezen kávéfajták egyetlen kapszulával elkészíthetőek.

A leghosszabb tejes kávé: latte macchiato

Kávékapszuláink között sok latte macchiato található, klasszikus és karamellás ízesítésben is. Igazán kellemes reggeli kávéitalok, hiszen egy erőteljes zamatú espresso alapra kerül körülbelül 2,5 deciliternyi meleg tej és egy vékonyabb tejhab. Így a tejes kávé ezen fajtája hosszan élvezhető. Az igazi latte macchiatoban a rétegek elkülönülnek, így a szemet is elkápráztatja ez a kávés kompozíció. Ezen forró italok elkészítéséhez 2 db kávékapszula szükséges.

Válassza a legegyszerűbb megoldást a tejes kávék elkészítéséhez, és vegyen Tassimo kapszulás kávéfőzőt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük