Tassimo kávés sütemény receptek – III.

csokoládés jeges mocha

Még mindig kitartó meleg uralkodik odakint. Ennek enyhítésére készültük egy következő Tassimo kávés recepttel, mely a szó szoros értelmében nem éppen sütemény. Inkább egy kellemesen hűsítő csokoládés költemény.

Forróság ellen garantált enyhülés Tassimo módra

csokolades-jeges-mochaHozzávalók a hűsítő ital elkészítéséhez:

  • Egy adag forró csokoládé, például Cadburry
  • Egy adag hosszú kávé, például Kenco Medium Roast (nagyjából 2 dl mennyiségű)
  • 2 gombóc csokoládé fagylalt

A Tassimo csokoládés jeges Mocha elkészítése 5 pontban

  1. Készítsd el a Tassimo forró csokoládét egy pohárba!
  2. Majd készítsd el ugyanabba a pohárba a hosszú kávét is!
  3. Keverd jól össze a két italt!
  4. Tedd félre hűlni 20-30 percre a keveréket!
  5. Tegyél az italba 2 db gombóc csokoládé fagylaltot, és már élvezheted is a hűsítő italt!

Mire figyeljünk a Tassimo csokoládés jeges Mocha elkészítése során?

  • A hosszú kávé és a forró csokoládé mennyisége együttesen legalább 4,5 deciliter. A két gombóc fagylaltnak is kell megfelelő mennyiségű hely az olvadás miatt. Így meglehetősen nagy pohárról a jeges ital elkészítéséhez!
  • A kakaó nem helyettesíti a forró csokoládét! A klasszikus és igazi forró csoki csokoládéból készült, olvasztással és gőzöléssel. A kakaóporból készült italok hígított változata könnyedén összeveszhet a gyomorban a kávéval. Ugyanis a kakaó alapesetben vízmegkötő hatású, míg a kávé vízhajtó ital.
  • Figyelem! A Tassimo csokoládés jeges Mocha meglehetősen addiktív ital, könnyű rászokni. A fenti hozzávalók egy adagra vonatkoznak, így raktározzunk be az összetevőkből időben!

Milyen alternatív Tassimo kapszula lehetőségeket ajánlunk még?

A KapszulaShop kínálatában megannyi Tassimo kapszula közül lehet választani. Ennél fogva ez a recept is az ízlésnek megfelelően, könnyedén alakítható és variálható. Vegyünk sorba néhány szempontot, ami alapján érdemes lehet választani!

Te melyik kombinációt próbálnád ki szívesen? Oszd meg velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet. Részletek

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás