Tassimo kávés sütemény receptek – III.

Még mindig kitartó meleg uralkodik odakint. Ennek enyhítésére készültük egy következő Tassimo kávés recepttel, mely a szó szoros értelmében nem éppen sütemény. Inkább egy kellemesen hűsítő csokoládés költemény.

Forróság ellen garantált enyhülés Tassimo módra

csokolades-jeges-mochaHozzávalók a hűsítő ital elkészítéséhez:

  • Egy adag forró csokoládé, például Cadburry
  • Egy adag hosszú kávé, például Kenco Medium Roast (nagyjából 2 dl mennyiségű)
  • 2 gombóc csokoládé fagylalt

A Tassimo csokoládés jeges Mocha elkészítése 5 pontban

  1. Készítsd el a Tassimo forró csokoládét egy pohárba!
  2. Majd készítsd el ugyanabba a pohárba a hosszú kávét is!
  3. Keverd jól össze a két italt!
  4. Tedd félre hűlni 20-30 percre a keveréket!
  5. Tegyél az italba 2 db gombóc csokoládé fagylaltot, és már élvezheted is a hűsítő italt!

Mire figyeljünk a Tassimo csokoládés jeges Mocha elkészítése során?

  • A hosszú kávé és a forró csokoládé mennyisége együttesen legalább 4,5 deciliter. A két gombóc fagylaltnak is kell megfelelő mennyiségű hely az olvadás miatt. Így meglehetősen nagy pohárról a jeges ital elkészítéséhez!
  • A kakaó nem helyettesíti a forró csokoládét! A klasszikus és igazi forró csoki csokoládéból készült, olvasztással és gőzöléssel. A kakaóporból készült italok hígított változata könnyedén összeveszhet a gyomorban a kávéval. Ugyanis a kakaó alapesetben vízmegkötő hatású, míg a kávé vízhajtó ital.
  • Figyelem! A Tassimo csokoládés jeges Mocha meglehetősen addiktív ital, könnyű rászokni. A fenti hozzávalók egy adagra vonatkoznak, így raktározzunk be az összetevőkből időben!

Milyen alternatív Tassimo kapszula lehetőségeket ajánlunk még?

A KapszulaShop kínálatában megannyi Tassimo kapszula közül lehet választani. Ennél fogva ez a recept is az ízlésnek megfelelően, könnyedén alakítható és variálható. Vegyünk sorba néhány szempontot, ami alapján érdemes lehet választani!

Te melyik kombinációt próbálnád ki szívesen? Oszd meg velünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet. Részletek

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás