Zöld tea elkészítése és hatása

Zöld tea elkészítése és hatása

Segítség a tavaszi méregtelenítéshez

Tavasszal nemcsak a lakásokat, házakat és kerteket szokás megtisztítani egyes kultúrákban, hanem az emberi testet is. Ezt különféle méregtelenítő kúrák segítségével érheti el a megtisztulásra vágyó szervezet. A zöld tea elkészítése megfelelő módon segíthet tökéletesíteni a tavaszi tisztítókúrákat.

Mi is az a zöld tea és miért szeretjük annyira?

A zöld tea ugyanazon tealevelekből készült, mint a fekete tea, csak annyi különbséggel, hogy a zöld tea esetében nincs szó erjesztésről. Ugyanis kevéssel a teaszüret után gőzölés, melegítés útján bontják le a tealevelekben megtalálható értékes enzimeket. Emiatt az eljárási folyamat miatt pedig az erjedés leáll. Ezután a leveleket formázzák, és minőségüknek megfelelően válogatják és szárítják. Az igazán minőségi zöld tea esetében a válogatást kézzel végzik.

A zöld tea évezredek óta használatos szere a kínai tradicionális orvostudománynak. Számos jótékony hatása miatt kiemelten ajánlott cukorbetegeknek. Továbbá segít a daganatos betegségek és az elhízás megelőzésében is. Fogyókúra és méregtelenítés esetén remek kiegészítő.

A zöld tea elkészítése otthon

Ha igazán hagyományőrzően kívánjuk elkészíteni a zöld teát, akkor érdemes megismerkedni a zöld tea fogyasztásának hagyományaival. Első olvasatra túlzásnak tűnhet, azonban vegyük figyelembe, hogy régi kultúráról van szó.

A zöld tea elkészítése otthon lépésről lépésre:

  1. Helyezd a tealeveleket a kancsóba!
  2. Forralj fel vizet a tealevelekhez, de csak akkor öntsd rá a levelekre, amikor az visszahűlt 70 °C körülire!
  3. Fedd le a kancsót, és hagyd hűlni a teát, de csak mindössze 1-3 percig!
  4. Végezetül szűrd le a teát, és élvezd pezsdítő ízét!

A zöld tea elkészítéséhez szükséges kiegészítő információk:

  • Érdemes alacsony ásványtartalmú, klórmentes tiszta vizet használni a zöld tea elkészítéséhez.
  • A legjobb vízforraló a teához rozsdamentes acélból készült. Tulajdonképpen lehet egy lábas is, melyben a főzőlapon / tűzhelyen melegítjük a vizet.
  • A zöld tea áztatására a legmegfelelőbb a máztalan vörös, többször kiégetett agyagkanna, porcelánkanna vagy raku. A hagyomány szerint fém vagy műanyag kanna használata tilos.
  • Mennyi zöld tea levelet áztassunk be? 2 dl vízhez 1 teáskanálnyit.
  • A zöld tea leveleket másodszorra is lehet áztatni, sőt, ilyenkor teljesen más hatóanyagok oldódnak ki belőle. Ebben az esetben az ajánlott áztatási idő 5-8 perc is lehet.
  • A zöld tea hatását akkor fejti ki legjobban, ha ízesítés nélkül isszuk porcelán vagy máztalan agyagcsészéből.

A KapszulaShop kínálatában kapható Tassimo kapszulás kávéfőzőkhöz zöld tea kapszula is!

Ha nincs időnk egy rohanó reggelen ezt a szertartást végig csinálni, akkor sem kell lemondani a zöld tea élvezetéről. A Tassimo rendszer vonalkód technológiának köszönhetően a zöld tea kapszulát felismeri a készülék, így 70°C körüli hőmérsékleten főzi le a frissítő italt. Nekünk csak egy dolgunk van, a megfelelő csészét kiválasztani. Próbáld ki most a Tassimo Twinings Green tea & Mint zöld tea különlegességét!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookiekat engedélyezhet. Részletek

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás